Surfivor Sustainable Surf Project

Duurzaamheid

De zee is voor Surfivor enorm belangrijk. Zonder zee geen surfen en daarmee ook geen surftherapie. Ondanks vele goede initiateven uit de surfwereld raakt de zee steeds vervuilder. De middelen die gebruikt worden om te surfen zijn helaas nog vaak slecht voor het milieu en de zee. Surfivor wil een duurzamere stempel drukken op de surftherapie programma's.


De meeste surfboards die geproduceerd worden zijn niet duurzaam. Surfivor vindt dat dit anders kan. Surfen moet en kan duurzamer. En dat begint bij het belangrijkste onderdeel van het surfen, het surfboard. Onze visie is simpel. Iedere deelnemer van Surfivor moet na een surftherapie programma toegang kunnen krijgen tot een duurzaam surfboard, ook wel eco board. Maar eco boards zijn duur. En juist daarom is er het Surfivor Sustainable Surf Project.

Ecoboards

Surfivor is op zoek gegaan naar manieren om gebruik te maken van duurzame surfboards. De zoektocht leverde een verassende conclusie op: zelf maken. Surfivor gaat in 2021 samen met de deelnemers in eigen beheer surfboards maken. Daarin worden wij ondersteund door Buddhasurf, een door Sustainable Surf erkend Ecoboard surfboard merk. Door de verkoop van Ecoboards financiert Buddhasurf het Surfivor Sustainable Surf Project. En zo wordt Surfivor steeds duurzamer.

Hergebruik

Surfivor streeft er naar om tijdens de programma's zoveel mogelijk middelen worden hergebruikt dan wel gefabriceerd zijn van gerecycled materiaal. Afval dat tijdens programma's van Surfivor wordt geproduceerd zal gescheiden worden ingezameld. Een beter mileu begint vaak bij je zelf. Door deelnemers inzicht en kennisoverdracht te bieden kunnen wij bijdragen aan meer bewustzijn. De zee is goed voor ons, laten wij dan ons best doen om ook goed te zijn voor de zee. Elke stap telt.