Surfivor of the Fittest: de Charity Beach Throwdown van Nederland

Op zaterdag 24 augustus 2019 organiseert Crossfit Den Helder de eerste Surfivor of the Fittest op het strand bij Huisduinen. Een unieke charity beach throwdown die het werk van stichting Surfivor ondersteunt. Tijdens 4 toegankelijke WODS (work out of the day) strijden 20 teams voor de winst. Speciaal voor kinderen is er in de middag ook een speciale kids WOD, zodat dit evenement voor iedereen toegankelijk is.


De wedstrijd

Surfivor of the Fittest bestaat uit twee kwalificatie WODS van max 15 minuten. Na afloop van deze WODS plaatsen 10 teams zich voor de halve finale. Ook deze halve finale WOD zal 15 minuten duren. Uiteindelijk gaan 5 teams door naar de finale. Het winnende team van deze finale mag zich de eerste winnaar noemen van deze unieke charity beach throwdown.


Teams

Inschrijven doe je met een team van 4 personen. Het inschrijfgeld bedraagt €50 per team. Hiervoor ontvang je sowieso een leuke goodiebag. Het volledige inschrijfgeld komt ten goede aan stichting Surfivor. Hiermee maken jullie surftherapie voor meer veteranen en geuniformeerde hulpverleners toegankelijk.


Charity

Deze wedstrijd is een charity throwdown. Natuurlijk komt het inschrijfgeld ten goede aan het goede doel, maar we dagen je ook uit om met jouw team geld in te zamelen voor stichting Surfivor. Hoe je dit doet mag je zelf weten. Het team dat het meeste geld ophaalt wint ook een prachtige prijs.


Kids

Ook aan de kinderen is gedacht. Naast een heerlijke dag op het strand kunnen ook kinderen hun eerste stappen zetten in de crossfit wereld. Met een leuke kids WOD strijden ze om een schitterende prijs. Deelname aan de kids WOD bedraagt €5. Ook dit komt ten goede aan de stichting.


BBQ

Na afloop van de beach throwdown wordt er voor alle deelnemers een barbecue georganiseerd bij Factor 30. De kosten van de barbecue zijn €20 per persoon en voor kinderen (tot 12 jaar) €10. Ook hiervan gaat een deel naar stichting Surfivor.