Militair doneert deel boekopbrengst aan Surfivor

Een deel van de boekopbrengst van het onlangs uitgebrachte boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ gaat naar Surfivor. Het boek is geschreven door Sebastiaan (militair én yoga-instructeur) en zijn vrouw Evelien. Sebastiaan en Evelien zijn oprichters van het functionele yogaconcept Yogability.


Sebastiaan – militair, yoga-instructeur én auteur van het betreffende boek – ontmoette tijdens een van zijn Yogability-workshops door het land Ben, oprichter van Surfvior. Ben bleek een oud-klasgenoot van Sebastiaan. Sebastiaan: ‘We hadden elkaar minstens 25 jaar niet gezien. We raakten aan de praat. Al snel werd ik gegrepen door het levensverhaal van Ben. Hij vertelde over Surfivor en het positieve effect van surftherapie op mensen met PTSS. PTSS is een onderwerp dat ook leeft onder militairen. En mij als veteraan aan het hart gaat.’


Surfivor en het boek ‘Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ hebben één ding gemeen: het verbeteren van de mentale gezondheid van mensen. ‘Het positieve effect van yoga is al eeuwen bekend in India, de bakermat van yoga. De laatste jaren worden de gezondheidsvoordelen ervan ook steeds meer in het westen onderkend. In een yogahouding kun je sensaties als stress, verzuring en onrust ervaren. Met de juiste begeleiding leer je negatieve gevoelens echter los te laten. Met bepaalde ademhalingstechnieken kun je jezelf bovendien door stressvolle situaties heen ademen’, legt Sebastiaan uit.


'Functional Yoga: fysiek en mentaal fit’ is verkrijgbaar bij de (online) boekhandel, zoals Bol.com en Bruna.nl. Het boek bevat ruim 190 ademhalingsoefeningen, houdingen, oefeningen en variaties.

VIDEO'S