Surfivor of the Fittest

Surfivor of the Fittest. Dat vindt zaterdag 24 augustus 2019, tussen 09.30 en 17.15 uur, plaats op het strand van Huisduinen. Een uniek evenement met als doel geld in te zamelen voor Stichting Surfivor.

Crossfit Den Helder organiseert dan de eerste Nederlandse Charity WOD, Surfivor of the Fittest. Het opgehaalde geld komt ten bate van Stichting Surfivor. Een non-profit organisatie uit Julianadorp die door middel van Surftherapie veteranen en hulpverleners met PTSS een kans biedt om de kwaliteit van leven te verbeteren. “En dat het helpt kan ik beamen”, zegt Ben Brondsema. “Ik strijd al jarenlang zelf tegen de gevolgen van PTSS. Surfivor is mijn verhaal.”

“Al jarenlang strijd ik tegen PTSS, opgelopen bij de politie. Nog dagelijks heb ik last van de gevolgen van deze beroepsgerelateerde ziekte en ben ik afhankelijk van diverse vormen van hulpverlening, soms met ellenlange wachtlijsten. Omdat wachten niet mijn sterkste punt is, ging ik op zoek naar mogelijke andere oplossingen of behandelingen. Ik werd uitgedaagd om weer te gaan surfen en werd op sleeptouw genomen door de instructeurs van Surfschool Texel.”

Lees het gehele verhaal op https://surfivor.nl/

Surfivor of the Fittest
Tijdens vier toegankelijke WODS (work out of the day) strijden 20 teams voor de winst. Speciaal voor kinderen is er in de middag ook een speciale kids WOD, zodat dit evenement voor iedereen toegankelijk is. De wedstrijd bestaat uit twee kwalificatie WODS van max 15 minuten. Na afloop van deze WODS plaatsen tien teams zich voor de halve finale. Ook deze halve finale WOD duurt 15 minuten. Uiteindelijk gaan vijf teams door naar de finale. Het winnende team van deze finale mag zich de eerste winnaar noemen van deze unieke charity beach throwdown.

Meedoen? Klik hier om in te schrijven of op de dag zelf vanaf 08.30 uur (voor kinderen).


Bron: Regio Noordkop.nl

VIDEO'S