Omega Wave

Stress. Bij Surfivor weten we er alles van. Stress kan je leven flink beïnvloeden. Het kan je op veel vlakken in de weg zitten. Ook in je herstel.

De Omega Wave is een klein apparaat dat in vier minuten je orthosympatische en parasympatische activiteit meet. In makkelijke taal: het meet de effecten van stress op je lichaam. Op die manier kunnen we het programma beter afstemmen op jouw mogelijkheden die dag.

Omega Wave
Omega Wave CNS

Lange termijn stress

De Omega Wave is een instrument dat de effecten van stress meet op je fysieke gesteldheid. Maar het geeft ons ook inzicht in het lange termijn stresssysteem en de effecten daarvan in het hoofd.

Het apparaat wordt vooral in de topsportwereld gebruikt om de ideale trainingsperiode of -intensiteit te kunnen bepalen. Bij Surfivor gebruiken we het vooral om te kijken in hoeverre PTSS het lichaam heeft uitgeput. Want ook al zie je niets aan de buitenkant, PTSS heeft wel degelijk invloed op de gezondheid.

Wanneer het lange termijnstresssysteem is uitgeput, heeft dat effect in je dagelijks leven. Je bent moe, leeft in een waas, hebt vaker last van kwaaltjes. Je weerstand is laag. Je bent weinig belastbaar.  Intensief sporten kan dan voor vervelende blessures zorgen.

{

Het is heel confronterend om te zien dat je lichaam en je hoofd echt keihard STOP roepen. Aan de buitenkant zie je niks, dus wat zeur ik nou. Ik hield me groot en bleef maar gaan. Deze meting geeft me inzicht dat het ook goed is om een stapje terug te doen.

– deelnemer

Hoe werkt de meting?

De meting werkt snel en simpel. Het duurt ongeveer vier minuten. Je krijgt een hartslagband om en er worden twee elektroden geplakt. Een op je hoofd en een op de muis van je hand. Daar wordt de Omega Wave aan gekoppeld. Vervolgens ga je lekker liggen en doet het apparaat de meting.

Na de meting bespreek je de uitslag met een van de therapeuten of coaches. Aan de hand hiervan krijg je tips om mee aan de slag te gaan en passen we het dagschema eventueel iets aan.

De meting is altijd op vrijwillige basis.