Alles begon met het verhaal van Ben:

Al jarenlang strijd ik tegen PTSS, opgelopen bij de politie. Nog dagelijks heb ik last van de gevolgen van deze beroepsgerelateerde ziekte en ben ik afhankelijk van diverse vormen van hulpverlening, soms met ellenlange wachtlijsten. Omdat wachten niet mijn sterkste punt is, ging ik op zoek naar mogelijke andere oplossingen of behandelingen.

Ik werd uitgedaagd om weer te gaan surfen en werd op sleeptouw genomen door de instructeurs van Surfschool Texel. In diezelfde periode kwam ik in aanraking met de Amerikaanse organisaties Operation Surf en Jimmy Miller Memorial Foundation, die surftherapie inzetten voor veteranen en kinderen met beperkingen. Vanaf dat moment wist ik dat ik deze vorm van therapie en mijn positieve ervaring wil delen met lotgenoten. Maar een goed idee is pas echt goed als je er wat mee doet.

Ik zocht contact met de Amerikaanse organisaties die mij inspireerden. Vanaf het eerste contact ontving ik direct de voor mij zo belangrijke ondersteuning. Dit was voor mij het laatste zetje in de rug.Dit moest ook in Nederland komen. Met behulp van mijn directe omgeving werd Stichting Surfivor geboren. We zijn er voor veteranen en het personeel van de politie, brandweer en de ambulancezorg. De mannen en vrouwen die in actie komen in situaties waar de burger hard voor wegloopt. Dezelfde mannen en vrouwen die moeite hebben om zelf hulp te vragen als het echt niet meer gaat en PTSS je leven overneemt.


"ALleen kan ik de wereld niet veranderen, maar ik kan wel de wereld van één veranderen"

De stichting

Stichting Surfivor zag op 29 januari 2019 officieel het levenslicht. We hebben als doel om surftherapie kostenloos aan te bieden aan veteranen en werknemers van politie, ambulance en brandweer om het leven met PTSS weer draaglijk te maken. Stichting Surfivor heeft een ANBI status bij de Belastingdienst. Dat houdt in dat donateurs giften mogelijk kunnen aftrekken bij de belasting.

De stichting is gevestigd in Julianadorp.

De statuten en het beleidsplan vind je hier.

Statuten.pdf

Beleidsplan Surfivor 2019-2022.pdf


Onze jaarverslagen worden jaarlijks voor 1 juni online gezet. Je vindt het jaarverslag hier.

Het bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit drie personen.

  • Voorzitter: mevrouw C. Smith
  • Secretaris: dhr. R. Rustenburg
  • Penningmeester: dhr. R. de Vries
Het team

Stichting Surfivor werkt samen met een aantal (zorg)professionals om een optimale beleving te creƫren en het maximale uit de programma's te halen. Op elke locatie hanteren we dezelfde werkwijze.

De surfinstructeurs van Surfschool High Five, Dreams Surfschool en Sportshop Domburg Surfschool leren je de eerste golven te pakken met duidelijke en geduldige uitleg.

Roan van Straaten is onze vaste ergotherapeut. Hij surft zelf al jaren en is veel op het strand te vinden.

Manon van Eekelen is onze GZ-psycholoog. Manon surft zelf graag is naast ons klankbord verantwoordelijk voor de programma's in Domburg.

Het bestuur houdt zich bezig met de organisatie van de programma's en doet dit samen met veel hulp van vrijwilligers. De stichting is altijd blij met extra handjes. Wil je ook meehelpen aan de organisatie van surftherapie programma's? Kijk hierdan snel hoe jij kunt helpen.