opgericht in 2019

Surfivor
Surftherapie

Ben Surfivor

Ons verhaal

Surfivor is in 2019 opgericht uit pure noodzaak. Ben, politieman met beroepsgerelateerde PTSS, zat al een aantal jaar thuis. Geen enkele vorm van therapie die door de werkgever werd aangeboden, kon hem verder helpen.

Nadat hij op uitnodiging van een vriend mee was gaan surfen ervaarde hij een rust in zijn lijf die hij al lange tijd niet meer gevoeld had. Kort daarna zag hij op Netflix een documentaire over surftherapie voor oorlogsveteranen in Amerika. Wat bleek.. surfen is therapeutisch. En er bestaat een wetenschappelijk programma voor.

De start van een stichting

Een programma volgen in Amerika was er voor Ben niet bij. Wat wel kon, was het programma naar Nederland halen. Met behulp van zijn vrouw en twee goede vrienden werd stichting Surfivor opgezet om deze vorm van hulpverlening in Nederland aan te kunnen bieden. Want als het hem rust geeft, dan zal dat ook voor anderen gelden.

Door veel donaties kon in mei 2019 het eerste Surfivor programma van start op Texel, bij de surfschool van vriend Jelle. Inmiddels zijn er, mede door sponsoren en donateurs, op drie plaatsen in Nederland programma’s.

 

Surfivor 2019
Waar staan we voor

Onze missie

Hulp vragen kan lastig zijn. Maar als de drempel weg is, is hulp zo dichtbij.
De programma’s van Surfivor zijn laagdrempelig en kosteloos voor deelnemers, zodat iedereen met beroepsgerelateerde PTSS bij ons op het strand in een veilige omgeving kan werken aan een nieuwe toekomst.

Deelnemers

Locaties

euro aan donaties ontvangen

Vrijwilligers

Wil jij deel uitmaken van Team Surfivor?

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures. Vanwege de vele mails die wij wekelijks ontvangen nemen we ook geen open sollicitaties in behandeling.

Wil jij ons toch helpen? Help ons dan aan naamsbekendheid door jouw tofste surffoto te delen op social media met de #surftherapie en ons daarin te taggen.