opgericht in 2019

Surfivor
Surftherapie

Ben Surfivor

Ons verhaal

Surfivor is in 2019 opgericht uit pure noodzaak. Ben, politieman met beroepsgerelateerde PTSS, zat al een aantal jaar thuis. Geen enkele vorm van therapie die door de werkgever werd aangeboden, kon hem verder helpen.

Nadat hij op uitnodiging van een vriend mee was gaan surfen ervaarde hij een rust in zijn lijf die hij al lange tijd niet meer gevoeld had. Kort daarna zag hij op Netflix een documentaire over surftherapie voor oorlogsveteranen in Amerika. Wat bleek.. surfen is therapeutisch. En er bestaat een wetenschappelijk programma voor.

De start van een stichting

Een programma volgen in Amerika was er voor Ben niet bij. Wat wel kon, was het programma naar Nederland halen. Met behulp van zijn vrouw en twee goede vrienden werd stichting Surfivor opgezet om deze vorm van hulpverlening in Nederland aan te kunnen bieden. Want als het hem rust geeft, dan zal dat ook voor anderen gelden.

Door veel donaties kon in mei 2019 het eerste Surfivor programma van start op Texel, bij de surfschool van vriend Jelle. Inmiddels zijn er, mede door sponsoren en donateurs, op drie plaatsen in Nederland programma’s.

 

Surfivor 2019
Waar staan we voor

Onze missie

Hulp vragen kan lastig zijn. Maar als de drempel weg is, is hulp zo dichtbij.
De programma’s van Surfivor zijn laagdrempelig en kosteloos voor deelnemers, zodat iedereen met beroepsgerelateerde PTSS bij ons op het strand in een veilige omgeving kan werken aan een nieuwe toekomst.

Deelnemers

Locaties

euro aan donaties ontvangen

Vrijwilligers

Onze doelstelling en ambitie

Surfivor is opgericht om hulp te verlenen aan de hulpverlener en de veteraan die altijd klaar staan om ons te helpen. PTSS is voor deze doelgroep een erkende beroepsziekte, die een standaard behandeling kent. Helaas is deze behandeling niet voor iedereen toereikend of effectief. Het programma van Surfivor is er voor iedere hulpverlener en veteraan met PTSS die na het volgen van het standaard traject meer hulp kan gebruiken. Voor die hulpverlener en veteraan die meer uit het leven wil halen. Omdat ze dat verdienen.

Surfivor heeft als doel om programma’s aan te bieden in alle drie de kustprovincies van Nederland voor alle hulpverleners en veteranen met PTSS die baat kunnen hebben bij extra hulp. Bij voorkeur doen we dat in samenwerking met de werkgever. Op dit moment is dat nog niet het geval waardoor wij kunnen rekenen op veel steun en donaties van particulieren en sponsoren.

 

Wil je meer weten over onze plannen en hoe ons geld besteed wordt? Bekijk dan onze jaarverslagen en ons beleidsplan.

 

Wil jij deel uitmaken van Team Surfivor?

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures. Vanwege de vele mails die wij wekelijks ontvangen nemen we ook geen open sollicitaties in behandeling.

Wil jij ons toch helpen? Help ons dan aan naamsbekendheid door jouw tofste surffoto te delen op social media met de #surftherapie en ons daarin te taggen.